miercuri, 5 august 2009

Dati-i doua beri lui Mutu !

Dupa cum stim Tribunalul de Arbitraj a dat o decizie defavorabila celui mai bun fotbalist roman si anume sa plateasca 17 milioane de euro amenda clubului englez Chelsea. Pe langa justetea sau injustetea deciziei care a fost data sunt sunt cateva precizari de facut.
In primul rand dezinteresul forurilor si oficialilor romani pe parcursul desfasurarii procesului si chiar dupa anuntarea hotararii. Nu vorbim despre o persoana oarecare, desi chiar si asa, orice cetatean trebuie aparat si sustinut de institutiile statului al carui contribuabil este, daca este acuzat de o institutie straina. Vorbim despre un sportiv care face cunoscut numele tarii in toata lumea, despre al doilea capitan al echipei nationale si despre cel mai bun jucator al ei. Cu toate acestea, ce am observat la televizor a fost indiferenta. Incepand cu presedentia, principala responsabila cu imaginea tarii in lume, continuand cu Ministerul Tineretului si Sportului si terminand cu Federatia si Liga. O singura voce de sustinere s-a auzit si aceasta a fost a lui Cristi Borcea.
Din contra, fotbalistul roman a fost sustinut de cluburile italiene Juventus si Fiorentina, primul oferindu-se sa il ajute sa plateasca amenda iar al doilea sa medieze conflictul cu clubul lui Abramovic.
Sute de mii de euro aruncate pe proiecte si programe inutile de promovare a imaginii Romaniei , facute doar pentru interesul personal al celor implicati. Daca banii acestia ar fi fost adunati ar fi platit cel putin o parte din amenda si ar fi contribuit la imbunatatirea imaginii Romaniei si la viitorul fotbalului romanesc.
Sute de mii de euro aruncati pe fotbalisti straini care vin sa lustruiasca bancile de rezerve. Daca si cluburile ar renunta fiecare la cate un fotbalist s-ar strange o parte din suma necesara.
Sute de mii de euro aruncati in campanii electorale fara rost. Daca partidele ar folosi o parte din aceste sume s-ar mai adauga ceva la suma necesara salvarii lui Mutu.
Si in sfarsit noi toti, cetatenii Romaniei, care spunem ca iubim tara aceasta si imaginea ei, care l-am aplaudat pe Mutu la fiecare actiune reusita pentru echipa Romaniei, si noi suntem datori a salva sportul romanesc, iar daca am contribui fiecare cu cate 2 EUR am strange suma necesara si am putea sa savuram o alta victorie a nationalei si un alt gol al Romaniei avand in fata o bere din cele doua pe care i le-am oferit lui Mutu.
Daca isi deschide un cont colector eu o sa contribui.
Sper sa o faceti si voi.
HAI ROMANIA !!!

6 comentarii:

  1. mda... fortele raului s-au unit k sa il decredibilizeze si sa-l distruga pe bietul Mutu. interesant modul de abordare, de acord ca trebuie sa ne promovam altfel ca tara, ca brand... nu prin spoturi semi electorale scumpe.. Dar, intrebarea mea e... pe cine reprezinta un fotbalist, oricat de bun, dar consumator de droguri. Mutu a primit amenda nu pt joc slab...ci pt consum de droguri. dar, repet, interesanta abordarea... hai sa dam cate doi euro..cine stie... poate daca isi plateste amenda, ramane saracul Mutu fara bani ... macar de-o iarba sa-i dam...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fotbalistul consumator de droguri, cantaretul bataus, artistul alcoolist, omul obisnuit toti reprezinta poporul din care fac parte. Si daca au un talent recunoscut pe plan mondial cu atat mai reprezentativi sunt. De aceea trebuie sa ne aparam valorile. Chiar daca este putin deplasata comparatia, si Elvis era drogat si Maradona. Barasnicov era homosexual si Freddie Mercury la fel. Dar nici unul nu au fost priviti astfel. Ci ca niste reprezentatnti de seama ai popoarelor lor si idolatrizati de catre acestea. Nu e cazul cu poporul roman iar Mutu este doar ultimul exemplu. Ideea este ca trebuie sa invatam sa ne pretuim valorile si asta trebuie sa porneasca de la noi oamenii simplii ca o presiune aspra institutiilor publice si private.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sportivilor le este interzis sa consume droguri tocmai pentru efectul stimulator pe care il au acestea asupra performantelor sportive; nu e acelasi lucru in cazul artistilor enumerati de tine mai sus. Chiar daca e o valoare in fotbal, Mutu a gresit si trebuie sa plateasca...de ce sa fie el exonerat de o greseala doar pentru ca joaca fotbal??? Nu e corect fata de restul oamenilor si oricum, nu cred ca e cazul sa ne facem griji..sunt sigura ca o sa se descurce foarte bine...mai ales cu atatia oameni gata sa sara in ajutor...pt o biluta :)!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar, cred ca mai mult decat a il apara pe Mutu si modul (inca incert) in care ne-ar promova el imaginea, o atitudine responsabila ar trebui sa ne determine sa impiedicam crearea unui precedent. Iar demersul propus de autor nu este decat startul unui astfel de precedent.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare rau, dar nu cred ca imaginea Romaniei se reflecta numai din ceea ce a facut si ce face Adrian Mutu, sa fim seriosi nu e singurul sportiv cu care ne putem lauda si apoi daca stau sa ma gandesc mai bine eu nu as da 2 euro sa i salvez imaginea , sunt copii bolnavi de leucemie care nu pot face un transplant si alte ex, cu banii astia adunati poti salva o viata si nu o reputatie a unuia care nu mai stie ce sa faca cu banutii sau mai bine spus nu stie ce sa mai faca pt ca o duce prea bine.Sincer drogurile se stie de cand e lumea sunt pentru oamenii cu multi bani si apoi mai avem si alte talente in care putem sa investim , talente care stau pe ,, banca de rezerva''

    RăspundețiȘtergere