sâmbătă, 8 august 2009

SUA – Europa – Romania sau cum e sa fii fraier

Sa fii fraier este sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard, cum zice proverbul. De-a lungul ultimilor ani romanii au demonstrat acest lucru cel mai mult cu Basescu. Au avut incredere in promisiunile lui chiar daca a demonstrat ca este genul de om care nu este capabil sa faca ceva pentru ceilalti pentru ca este prea obsedat sa fie capitan de vas. Cu cat mai mari au fost promisiunile, cu atat mai mari au fost dezamagirile. Dar Basescu nu a renuntat. El a promis mai mult. Si oameni l-au ridicat si mai mult. Si tot asa pana la capat. La presedintie. De aici a fost capabil sa-i influenteze pe toti. Adica sa transforme o tara preluata in dezvoltare economica intr-o “tara muribunda” cum singur a declarat la televiziunea nationala. Dar asta nu e de mirare, cel putin nu pentru cei ce i-au urmarit traiectoria.
Cat a fost ministru, ministerul pe care l-a condus a fost “muribund”, neasfaltand macar un metru, nepunandu-se problema de infrastructura nici macar la nivel de proiect, iar despre transportul maritim, ce sa mai vorbim. In schimb scandaluri peste scandaluri. Cand a fost la Bucuresti, la primarie nu s-a intamplat absolut nimic. Dar constant aceleasi scandaluri. Bucurestiul a devenit si el “muribund” sub conducerea lui prin lacheul sau Videanu. Apoi presedintia. In primii patru ani nu a facut decat scandaluri, deoarece guvernul liberal si parlamentul psd-isto-liberal nu i-a permis prea multa libertate de miscare. Dar ca de obicei a promis mai mult. Si ca de fiecare data a reusit sa prosteasca alegatorii.
De data asta a avut mana libera si iata ce a iesit: in timp ce Obama proclama iesirea din criza a SUA, Reuters anunta ca Europa de Est a depasit perioada cea grea a crizei, Basescu are tupeul sa numeasca aceasta tara “muribunda”, si sa nu demisioneze. Tara pe care a condus-o direct prin jockerul sau Boc si febletea sa, Nutzi Udrea, a ajuns sa ceara FMI de pomana. Si asta in situatia in care cand America si Europa de Vest erau la pamant , in decembrie si ianuarie, la noi se vorbea inca de crestere economica. Si, culmea tupeului, mai da si vina pe guvernul anterior ca nu a economisit destul ca sa aiba el ce cheltui cu Udrea.
Ma intreb cu ce va mai reusi sa ne mai fraiereasca?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu