vineri, 6 iulie 2012

Cosa Nostra politica si-a schimbat Naşul


Presedintele a fost suspendat. Pentru a doua oara de cand este in functie. Acesta a fost scopul final al ultimelor doua luni de schimbari.

Nu binele poporului, nu o guvernare mai buna, nu faptul ca guvernarea lui Basescu a fost proasta. Singurul motiv pentru aceste schimbari a fost suspendarea lui Basescu. A fost o actiune in forta, fara filozofie, fara o doctrina. Ceva in genul filmelor cu mafioti cand intr-o seara se schimba conducerea familiei.

Pentru ca, de ce sa nu o recunoastem, politicienii sunt o familie. In politica intri in primul rand daca ai acceptul celorlalti membrii. Nu conteaza banii, inteligenta, studii sau aparteneta. Daca esti acceptat intri. Daca nu fie lipesti afise fie iti cheltuiesti banii de pomana.

Ca o vendetta in doua luni s-a cumparat majoritatea parlamentara, s-a schimbat guvernul, s-au schimbat sefii institutiilor publice importante. Au fost exilati cei din Curtea Constitutionala anulandu-li-se majoritatea atributiilor.

Intuind toate acestea Basescu a inceput la randul sau represariile intai cu Nastase, apoi cu ministrii lui Ponta si in final cu Ponta.

Teama de o soarta ca a lui Nastase a accelerat vendetta si intr-o saptamana, sarind peste legi Ponta l-a suspendat pe Basescu.

Si totusi o diferenta exista, si anume ca mafiotii au onoare iar Cosa Nostra politica se bazeaza pe cumpararea de membri. Fie unguri, unpr-isti, independenti sau minoritari, nici unul nu are onoare, doctrina sau loialitate. UNPR si UDMR care l-au sustinut pe Basescu doua mandate s-au vandut. Nu mai zic ca UNPR nu e un partid cu o doctrina, macar si pe hartie ci un cuib de tradatori. Cu tradatorii te aliezi, de mana lor vei pieri.

Lupta va continua si probabil vor mai fi multe victime de ambele part. Dar cui foloseste acest lucru? Este doar o schimbare a lui Capo di Tutti Capi.

Si nu ar fi o problema daca nu ne-ar afecta pe noi oamenii care muncim si care trebuie sa platim aceste lupte fratricide. Sa platim rate mai mari, costuri mai mari, sa fim priviti cu suspiciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu