miercuri, 27 iunie 2012

Sic transit gloria mundi





La asta m-am gandit cand l-am vazut pe Adrian Nastase. Ce diferenta intre omul care controla cu o mana de fier Romania anilor 2000 – 2004, si care se opunea lui Ion Iliescu si baronilor PSD si omul de acum, care privea speriat si disperat neintelegand parca ceea ce se intmpla, ca si cand nu a fost profesor universitar de drept si nu a scolit o parte din cei pe care il anchetau si condamnau!

Urmarea mi s-a parut destul de previzibila. Tentativa de suicid este fireasca, as spune, pentru un om ca Nastase. Spun asta pentru ca, dupa parerea mea, sunt doua feluri de lideri: cei gen Basescu, oportunisti, duri, obisnuiti sa lupte un razboi de gherila, sa castige pozitii pas cu pas si chiar sa faca un pas in spate daca e nevoie ocolind legea, si cei gen Nastase, care se pregatesc, se califica, au o cultura si o educatie in acest sens si care vor sa faca legea nu sa o ocoleasca. Pentru Basescu, opt luni de inchisoare (cu reducere) ar fi fost un pret bun pentru milioane de dolari delapidate, in schimb pentru Nastase a fost lovitura finala pe care a primit-o. Pentru el inchisoare inseamna rusine, izolare, decadere.

De aceea inteleg cumva gestul lui Nastase, ii inteleg si deznadesjdea si nu cred ca isi va reveni va mai reveni vreodata. Pentru ca in politica el a fost un Goliat iar Basescu un David.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu