marți, 22 mai 2012

Si oamenii pot salva ingeri!

Acum aproape o luna am primit un mesaj despre Rebeca, o fetita de doar o luna si jumatate si care a fost diagnosticata cu o malformatie grava la inima, boala care necesita operatie cu sanse foarte mici de reusita. Fetita este fiica unei colege de serviciu a Claudiei, sora prietenei mele.

Am citit mesajul, am donat niste bani si l-am dat mai departe, pe mail si pe Facebook. Probabil la fel au facut multi si nu doar cu acest mesaj. Si doar atat. Atat pot face oamenii. Dar printre noi mai sunt si OAMENI adevarati. Dupa cum vedeti pana acum am spus doar doua nume: Rebeca si Claudia.

Claudia a facut ceea ce eu nu cred ca pot face. S-a implicat intr-o cauza care la prima vedere nu era a ei, dar conform definitiei “OMULUI” este o obligatie. Urmatoarele doua saptamani si le-a dedicat in totalitate acestei cauze, incepand prin a duce copilul cu masina la Cluj, la cautarea unor doctori priceputi in tara si in strainatate, la strangerea de bani pentru transportul in strainatate si la discutii cu cei din Ministerul Sanatatii pentru a finanta interventia. Si culmea, le-a reusit pe toate, fara ca in viata de zi cu zi sa se ocupe de asa ceva. Si asta pentru ca s-a implicat, ca nu a renuntat cand medicii i-au zis ca nu sunt sanse, cand cei apropiati i-au zis acelasi lucru. Nu a pus mai presus jobul. Nu a pus mai presus nevoile ei sau nevoile mai putin importante ale celor din jur. S-a comportat ca fiind al ei. S-a comportat ca un OM.

Aceasta este toata povestea. Nu am talentul literar sa descriu toate starile, momentele si emotiile ce au insotit cautarile si eforturile. Pot doar sa va spun ca ieri, dupa o luna de la momentul diagnosticului, copilul s-a intors sanatos. Bineinteles vor mai fi tratamente, consulturi dar acest copil are o sansa la viata.

Si iata, si noi putem salva ingeri. Totul este sa fim OAMENI. Asa cum este Claudia.

2 comentarii:

 1. Buna Marius,

  Iti multumesc! As vrea sa precizez ca nu as fi reusit sa o ajut pe Rebeca, daca nu as fi avut ajutorul si implicarea lui Radu, care la randul lui este tata si OM asa cum ai spus si tu in articol.
  Totodata le multumesc si colegilor de la job pentru intelegere si sustinere, si nu in ultimul rand tuturor celor care au ajutat ca aceasta minune, numita Rebeca sa obtina ceea ce avem toti - sansa la viata!

  Claudia

  RăspundețiȘtergere
 2. Felicitari Claudia si tuturor!

  Este frumos si incurajator cand auzim de bine :)

  Leo :)

  RăspundețiȘtergere