sâmbătă, 21 iulie 2012

Ce ai alege intre un marinar care si-a vandut vaporul, un student care a copiat la examen si un parlamentar chiulangiu?


Pare ciudat, dar am ajuns in situatia de a alege raul cel mai mic. Da, intradevar votam pentru demiterea presedintelui si alegeri anticipate, dar in principiu avem de ales intre ceea ce ne zice Basescu si ce ne zic Ponta si Antonescu.

Sa analizam fiecare caz in parte:

Daca Basescu este demis, vom avea alegeri anticipate si pentru presedinte odata cu cele pentru parlament, si va trebui sa alegem iarasi intre un marinar care si-a vandut vaporul, un student care a copiat la examen si un parlamentar chiulangiu. Pana atunci insa vom avea un provizorat la presedintie si modificari de personal in institutiile publice atat la conducere cat si in randul angajatilor. Si probabil ceva pomeni electorale din bani publici, pentru ca suntem intr-un an eminamente electoral.

Daca Basescu ramane, vom avea un circ continuu intre cei trei pana la anul cand vor fi alegeri presidentiale si va trebui sa alegem iarasi intre un marinar care si-a vandut vaporul, un student care a copiat la examen si un parlamentar chiulangiu. Si probabil ceva pomeni electorale din bani publici, dar date prin ordonante de urgenta, pentru ca suntem intr-un an eminamente electoral.

Deci, ca in orice domeniu al societatii trebuie sa ne multumim cu din ce in ce mai putina valoare. Cu promovabilitate redusa la bac, cu medici mai putini si mai slab pregatiti in spitale, cu profesori care nu isi iau definitivatul, cu organe de control corupte chiar si la varf, cu doctori in stiinte cu diplome false, cu autostrazi cu o singura banda.

Dar fiindca speranta moare ultima, la referendum as vota pentru demiterea lui Basescu. Nu pentru ca am ceva cu el sau ca ii admir pe Antonescu si Ponta ci pentru ca sper ca totusi in noiembrie sa nu fiu nevoit sa aleg intre un marinar care si-a vandut vaporul, un student care a copiat la examen si un parlamentar chiulangiu.

Un comentariu:

  1. Buna ziua
    Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://bancuri-supertari.blogspot.ro/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://bancuri.iasi365.com cu titlul Bancuri
    Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este bancuri@iasi365.com).
    O zi buna va doresc

    RăspundețiȘtergere