sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Sergiu Nicolaescu - fauritorul viselor copilariei

Cand spunem Sergiu Nicolaescu ne vin in minte filme si personaje care ne-au facut sa visam cu ochii deschsi in vremea copilariei. Intr-un timp in care nu era HBO, nu erau jocuri video sau Internet, imaginatia noastra a trait cu ajutorul cartilor si al filmelor lui Sergiu Nicolaescu. Pistruiatu, Comisarul Moldovan, capitanul Andrei , Mircea cel Batran sau Nea Marin miliardarul au luat nastere si au ramas in mintea si inima noastra datorita lui. Fara acestea ar fi fost doar cartile si filmele comuniste cu muncitori si tarani.
Sergiu Nicolaescu a fost un povestitor, un actor dar si un fauritor. Nu pot uita personajele sale dar nici imaginile cu el de la Revolutie. Pentru mine atunci a fost singura figura cunoscuta care a aparut la televiziune, in afara lui Ceausescu, bineinteles. Aparitia lui atunci mi-a dat ideea ca se petrece ceva bun, pentru ca el nu putea fi decat in tabara celor buni.
„Mai am puţini ani de trăit, vreau să vă spun un sincer «La revedere»".  Aceste cuvinte au incheiat o epoca. O epoca in care ne era permis sa visam, sa ne promovam eroii si sa avem ceva numai al nostru: filmele lui Sergiu Nicolaescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu