duminică, 9 februarie 2014

Romania second hand



Va mai aduceti aminte de ajutoarele de la inceputul anilor 90? Ce bucurie pe cei care le luau! Apoi au aparut magazinele second hand! Romanii scapau in sfarsit de imbracamintea comunista si aveau haine occidentale din Germania, Italia and Anglia. Apoi au aparut masinile second hand din Germania. Mercedes, BMW, Audi sau Volkswagen! In sfarsit scapam de vechile Dacii. Apoi au aparut marile supermarketuri cu marca zero. Nu erau chiar second dar ca preturi erau o varianta! 
Dar asta se intimpla in anii 90.

 Acum suntem in 2014. Dar nu s-a schimbat nimic. Din contra, vechile magazine second hand s-au transformat in website-uri si incurajeaza comertul second hand de la haine pana la electrocasnice si unelte si chiar barterul!. Masinile la inceput aduse direct din Germania se vand acum la mana a treia sau se aduc din Bulgaria la mana a patra sau din Anglia, cu volanul pe dreapta.  Astfel peste 80% dintre masini au peste 5 ani vechime!

Nu mai vorbim de servicii care au ramas la nivelul anului 1989 sau la infrastructura care este construita in anii 70-80. Administratia publica a ramas ceausista. Agricultura a revenit la perioada interbelica cu calul si plugul si gospodarii individuale. 
Si nu oamenii sunt vinovati. Ei vor sa aiba un nivel de trai mai bun. Numai ca atat se poate...
Si nu este de mirare ca totul este second hand pentru ca si cei care ne conduc sunt tot second hand. Conducerea comunista reesapata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu