duminică, 4 martie 2012

Ion Iliescu “pater reipublicae”


Odata cu revolutia din ’89 a inceput sa apara o noua categorie de oameni politici. Desi majoritatea proveneau din fostul PCR, singurul care s-a dovedit un leader a fost Ion Iliescu. Pe langa aceasta, experienta lui in organizarea politica dobandita in anii comunismului l-a propulsat in prim plan.

Aceasta experienta s-a dovedit utila in organizarea FSN ului atat la nivel central cat si local. De aici s-a format 90% din actuala clasa politica PSD, PDL, UNPR, PRM, PC. Ca si acum si atunci partidele istorice PNL si PNTCD reprezentau mai putin de 10% din populatie.

Restul e istorie.

Prin urmare in afara perioadei 1996 – 2000, toata istoria post revolutionara este opera lui Iliescu, fie direct, fie prin urmasii lui Nastase si Basescu, sau a epigonilor sai Ponta si clasa politica pesedisto – pedelista.

Asa ca, daca va e bine sau va e rau, daca ati avut realizari sau pierderi trebuie sa ii multumiti sau sa-i reprosati lui.

Dar indiferent daca este hulit sau laudat, Iliescu inca este ctitor, leader, mentor si model pentru politica romaneasca. Si inca vor mai fi cel putin doi ani prin Basescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu