joi, 17 martie 2011

I’m sorry Japan

Samurai si ninja, Suzuky si Honda, sushi, florile de cires din filme, kamikatze, Toyota, aparate foto, tehnologie si traditie la un loc. Acestea sunt imaginile care imi vin in minte cand zic Japonia. Sunt incredibile imaginile cu aceasta tara in ruine si stirile cu zecile de mii de morti. Nenorocirile se abat una cate una si se pare nu se vor opri decat cand noaptea nucleara va cuprinde Tara Soarelui Rasare.
Dupa cutremurul de noua grade si tsunami-ul de 10 metri au inceput emisiile radioactive. Si ca totul sa fie complet a reinceput si iarna grea care va mai nimici din populatia care a ramas pe drumuri. Zapada care acopera ruinele nu aduce pacea, ci doar linistea dinaintea exploziilor. E greu de crezut ca toate acestea sunt actiunea singulara a naturii. Ca Japonia a disturbat atat de mult echilibrul.
Prea se potrivesc toate. O explozie bine plasata, intr-un tinut si asa zguduit de cutremure ar fi putut dezlantui toate aceste dezastre. Teoria aceasta nu este noua si desi se poate spune ca este o conspiratie, pare la fel de posibila ca si dezlantuirea naturii.
Dar cine ar avea interesul sa distruga Japonia, o tara linistita, neafectata foarte rau de criza si care statea pe un munte de bani si controla economia SUA. Aceiasi care au interesul sa rastoarne regimurile oarecum stabile si nu foarte totalitare din zona araba? Si care i-au redeschis gura lui Jirinovskyi , izolat de Putin in Siberia?
E posibil ca toata aceasta criza economica sa se termine intr-un razboi pentru resurse? Ramane de vazut.
Pana atunci : Imi pare rau Japonia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu