luni, 28 septembrie 2009

Daca pleaca Nica, nu mai ramane nimica

Asa cum am mai spus, asumarea raspunderii pe pachetele de legi de saptamana trecuta a fost un test. Riscant pentru Basescu la prima vedere, dar cunoscand cu cine are de a face a fost mai mult o repetitie. Astazi a iesit in forta la rampa calcand in picioare PSD-ul, aruncandu-l ca pe o masea stricata pe Nica, principalul personaj pesedist din guvern.
Daca pleaca Nica, nu mai ramane nimica. Nu mai ramane nimic din coalitie. Aceasta se transforma in partidul stat PDL – PSD. Nu mai ramane nimic in fata tendintelor autoritare ale presedintelui Basescu. Nu mai ramane nimic in calea autocarelor cu votanti portocalii si astfel nu va mai ramane nimic din opozitie.
Si asta doar datorita fricii cu care parlamentarii se tin de scaune si cei din teritoriu de bugete. Si acest lucru ii discrediteaza in fata electoratului mai mult decat il discrediteaza pe Basescu tendintele lui autocrate. Mai rau decat un dictator e un om slugarnic. Si oamenilor nu le plac slugarnicii.
PSD-ul mai are o sansa. Sa iasa de la guvernare sa se alieze cu PNL si sa rastoarne guvernul, izolandul pe Basescu. Dar daca nu au facut-o prin motiune, cand ieseau elegant pe fondul revoltelor sindicale, nu cred ca o va face acum. Dar, daca pleaca Nica…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu