marți, 18 noiembrie 2014

Ieri s-a incheiat episodul “Adio PDL”. Bravo Basescu!!!

Va mai aduceti aminte de episodul “AdioPDL”? Se intampla in martie 2013. "Adio, PDL. Definitiv si pentru totdeauna...Ma voi implica pentru ridicarea altui partid de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele… Vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL".
In 2013, in urma congresului PDL, am emis urmatoarea teorie: Este o strategie si acest lucru a fost destul de clar din desemnarea candidatilor pentru sefia PDL, si anume cele trei regine ale lui Base: Blaga (“regina” aranjamentelor), Udrea (se stie) si Macovei (regina Justitiei basiste). Dintre cei trei candidati Basescu a sustinut-o oficial pe Udrea. Scriam aceste randuri in marie 2013.
Va suna cunoscut? Acesta a fost simularea alegerilor de duminica. Baescu nu are multe idei dar cele pe care le are sunt bine aplicate.
Aceeasi strategie: In primul tur Basescu a sustinut-o pe Udrea, concentrand asupra ei tot oprobiul public aferent lui si aferent PDL. Lui Macovei, care avea imaginea cea mai curate i-a dat gherila digitala, prima si una din cele mai puternice arme ale sale si lui Blaga I l-a dat pe Johannis.
Tema ca de obicei a fost cea a coruptiei, folosita in toate campanile lui Basescu. Si cine era mai buna sa vorbeasca despre acest lucru decat Macovei! Dar neavand expunere I s-a alocat gherila. Din acelasi considerente I l-a dat lui Blaga pe Johannis. De ce pe Johannis? Pentru ca acesta are trei calitati: dorinta de putere cu orice prêt (vezi incercarile de ministru, prim-ministru), putina viclenie (ca sa folosesc un eufemism) si faptul ca este neamt. Ce reprezinta mai bine omul incoruptibil in simbolistica romaneasca daca nu neamtul: serios, maxim un zambet putine cuvinte, harnic, etc.
Cam asta a fost reteta si a functionat la fel ca in PDL. Dar ii mai trebuia ceva. O scanteie. Si ca si la precedentele alegeri a gasit-o. De la alegerile din 2009 cunostea foarte bine capacitatile sectiilor de votare. Mai ales pe cea de la Paris. Si acolo si-a trimis oamenii sa voteze. Ce a urmat stiti bine. Macovei si gherila digitala a exacerbat scandalul creind un val de nemultumire. Apoi totul a venit de la sine. A fost sahul din turul intai care a dus la matul din turul doi. Si Ponta nu avea ce sa mai faca.
Simplu, nu! Asa ca jos palaria Basescu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu