duminică, 15 ianuarie 2012

La fel ca in ‘89


Weekend cu demonstratii in Bucuresti dar si in alte orase ale tarii.

La fel ca in ’89 revolta a izbucnit in Ardeal, de data asta in Targu Mures. La fel ca in ’89 protestele au izbucnit pentru a apara un cetatean roman de alta etnie, atunci maghiara, Laslo Tokes, acum de etnie araba, Raed Arafat. La fel ca in ’89 revolta a fost inceputa de catre un grup mic de oameni, pentru a-si apara un drept fundamental, atunci la credinta, acum la sanatate. La fel ca in ’89 in Bucuresti revolta a inceput intr-o seara de vineri. La fel ca in ’89 demonstrantii au o dorinta clara, atunci: Jos Ceausescu, acum: Jos Basescu. La fel ca in ’89 cand Ceausescu era plecat din tara, Basescu este si el plecat. La fel ca in ’89 clasa politica a fost paralizata, atunci puterea comunista, acum, atat puterea cat si opozitia, care in loc sa-si mobilizeze simpatizantii si sa ingroase randurile demonstrantilor, stau, care la televizor, care in conferinte de presa debitand ineptii. La fel ca in ’89 a fost o psihoza a instigatorilor, atunci a teroristilor, acum a suporterilor de fotbal huligani.

Si totusi au trecut 22 de ani. Acum avem mobile, camere de luat vederi, internet si facebook. Si tot nu stim cine i-a mobilizat pe huligani. Daca i-a mobilizat puterea au facut o mare greseala, deoarece au atras atentia asupra demonstratiei care altfel era o adunare plicticoasa de cateva sute de oameni.

Daca i-a mobilizat opozitia a fost o miscare de geniu, dar ma indoiesc ca ei au fost. Cred ca a fost la fel ca in ’89, cand insusi Ceausescu i-a adunat pe demonstranti in piata.

Si in continuare va fi la fel ca in ’89?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu