marți, 29 noiembrie 2011

Autogolul din Senat

Exista o vorba la un momentdat care zicea “ Romanii se pricep la fotbal si la politica”. Spun exista pentru ca asta era valabila pe vremea lui Hagi si a lui Iliescu. Acum fotbalul nu ne mai aduce nici o satisfactie iar politica ne lasa perplecsi. Si nu din manevre perfide ci prin decizii prostesti.

Saptamana trecuta am aflat cu stupoare ca “micul Titulescu” (Ponta) si PSD –ul l-au dat afara din partid pe “prostanac”( Geoana) si l-au revocat si din functia de sef al Senatului “având în vedere Statutul deputatului şi senatorului, care prevede că pierderea sprijinului politic atrage încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent.”

Decizia m-a lasat fara cuvinte, facandu-ma sa ma gandesc la o rasturnare de situatie, la o alianta cu UNPR sau UDMR. Ca altfel era destul de evident ca o sa piarda locul la Senat, a doua functie a tarii, chiar inainte de un an electoral. Lasand la o parte rafuielile interne ar trebui ca macar interesul partidului si al aliantei sa primeze.

Insa, ce calcule si-or fi facut ei nu se stie, dar in final si-au dat autogol, iesind din aceasta confruntare la fel de sifonati ca Banel de pe Bernabeu.

Si iata declaratii dupa:

Ponta: “O sa castigam alegerile si o sa-i bagam si in inchisoare pe actualii guvernanti. Macar la asta ma pricep”. Macar, dar nici la asta, cred eu, ca altfel ar fi facut cariera in acest domeniu.

Antonescu - In acelasi ton frustrat: “Romania e condusa de doi comunisti, Basescu si Boc”.

La toate acestea putem adauga declaratia ironic-amara a lui Geoana: “Singura afirmatie corecta din partea lui Victor Ponta si Crin Antonescu este am infrant!”

Ramane de vazut ce vor zice si membrii celor doua partide!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu