marți, 16 martie 2010

Cei trei purcelusi sau politicienii, criza si romanii

Romania este tara in care nu se intampla nimic. Nu se intampla nimic notabil bun. Dupa alegerile din cele doua partide de opozitie, carora le-a taiat majoritatea din parlament creand un nou PLD, Basescu s-a ales cu doi parteneri de sueta, nici macar politica, in persoana celor doi sefi, Micul Antonescu si Micul Titulescu carora li se adauga cu acelasi succes si Micul Boc.
"Nu avem cafea, domnule preşedinte. Dacă nu am fost cuminţi ieri...", a remarcat, în debutul întâlnirii, preşedintele PSD, Victor Ponta. Replica şefului statului a fost promptă: "Nici eu nu am! Astăzi e ziua în care nu se dă cafea "."O să fim cuminţi azi, poate data viitoare", a răspuns, la rândul său, Ponta, remarcă ce l-a determinat pe Băsescu să afirme că dacă cei nouă lideri de partide parlamentare vor fi "cuminţi", poate vor primi cafea la sfârşitul consultărilor.
Asta, in timp ce transportatorii si angajatii de la Metrou se pregatesc de greve, in Buzau se inchid scolile datorita protestelor profesorilor si Federaţia "Spiru Haret" a hotarat declanşarea grevei şi boicotarea examenelor naţionale.
Dar aceste lucruri nu intereseaza pe nimeni, cum nu intereseaza nici ca piaţa forţei de muncă rămâne "îngheţată" si unul din trei şomeri din România nu are loc de muncă de peste un an, nici ca numarul firmelor care au intrat în insolvenţă a depăşit 4.100 în primele două luni ale anului sau ca 350 de companii mari care înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat au depus cereri de amânare la plată. Cu atat mai putin faptul ca băncile au programat până la jumătatea lui aprilie circa 300 de licitaţii, numărul acestora fiind în creştere de la o lună la alta în condiţiile în care multe dintre proprietăţi sunt la a doua sau chiar a treia tentativă de vânzare pentru că se găsesc foarte greu cumpărători.
In acest timp liderii opozitiei in loc sa ia atitudine impotriva soselelor pline de gropi in care contribuabilii isi rup masinile pe care platesc taxe majorate, accepta promisiunile megalomanice ale celui mai prost primar pe care l-a avut Bucurestiul si anume domnul Oprescu. Sper ca nu a fost atat de iresponsabil ca si medic sau macar ca pacientii lui au avut mai mult noroc decat locuitorii Bucurestiului. Nu sunt interesati nici ca o jumatate de milliard de euro vor fi facuti “cadou” te miri cui pentru un proiect total nefolositor si anume portalul eRomania, care va devein noul Google chiar in momentul in care vom circula pe strazile suspendate ale lui Oprescu sau pe autostrazile cuplului Berceanu – Basescu.
In timp ce inflatia ameninta sa devina cea mai mare din Romania, presedintele face misto de cei doi “lideri”: "Lipsind Crin Antonescu, eu nu ştiu ce să fac", a adăugat liderul PSD. "Asta nu am dubii, dar puteaţi să-l luaţi pe Adrian Năstase, să ştiţi ce să faceţi", a spus şi Traian Băsescu. Victor Ponta, râzând, a afirmat că-l va lua pe preşedintele CN al PSD la următoarele consultări. "Luaţi-l, că sunteţi procuror", a conchis Traian Băsescu, preferând să încheie scurtul dialog.
Iar noi, ce facem acum ca am iesit cu bine din iarna? Nimic. Noi stam si ne uitam la ei, si asteptam sa vina Pastele. Nici nu ne gandim sa-i schimbam. Precum ciobanasul din Miorita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu