marți, 22 mai 2012

Si oamenii pot salva ingeri!

Acum aproape o luna am primit un mesaj despre Rebeca, o fetita de doar o luna si jumatate si care a fost diagnosticata cu o malformatie grava la inima, boala care necesita operatie cu sanse foarte mici de reusita. Fetita este fiica unei colege de serviciu a Claudiei, sora prietenei mele.

Am citit mesajul, am donat niste bani si l-am dat mai departe, pe mail si pe Facebook. Probabil la fel au facut multi si nu doar cu acest mesaj. Si doar atat. Atat pot face oamenii. Dar printre noi mai sunt si OAMENI adevarati. Dupa cum vedeti pana acum am spus doar doua nume: Rebeca si Claudia.

Claudia a facut ceea ce eu nu cred ca pot face. S-a implicat intr-o cauza care la prima vedere nu era a ei, dar conform definitiei “OMULUI” este o obligatie. Urmatoarele doua saptamani si le-a dedicat in totalitate acestei cauze, incepand prin a duce copilul cu masina la Cluj, la cautarea unor doctori priceputi in tara si in strainatate, la strangerea de bani pentru transportul in strainatate si la discutii cu cei din Ministerul Sanatatii pentru a finanta interventia. Si culmea, le-a reusit pe toate, fara ca in viata de zi cu zi sa se ocupe de asa ceva. Si asta pentru ca s-a implicat, ca nu a renuntat cand medicii i-au zis ca nu sunt sanse, cand cei apropiati i-au zis acelasi lucru. Nu a pus mai presus jobul. Nu a pus mai presus nevoile ei sau nevoile mai putin importante ale celor din jur. S-a comportat ca fiind al ei. S-a comportat ca un OM.

Aceasta este toata povestea. Nu am talentul literar sa descriu toate starile, momentele si emotiile ce au insotit cautarile si eforturile. Pot doar sa va spun ca ieri, dupa o luna de la momentul diagnosticului, copilul s-a intors sanatos. Bineinteles vor mai fi tratamente, consulturi dar acest copil are o sansa la viata.

Si iata, si noi putem salva ingeri. Totul este sa fim OAMENI. Asa cum este Claudia.

DE ZIUA MEA




marți, 1 mai 2012

Guvernul din umbra poate ramane in umbra


Negocierile, variantele de guvern vehiculate precum si faptul ca in ultimele variante nu mai apar nume ale reprezentantilor minoritatilor pot face dificila validarea in parlament a Guvernului Ponta. Ministrii propusi sunt in regula, unii au mai fost, altii noi dar cu sustinere politica. Dar..

Daca nu trece USL are o mare problema deoarece Ponta va fi noul Geoana (care topaia vesel am invins) si va da inca odata un semnal foarte prost electoratului.

Pe de alta parte daca se organizeaza alegeri anticipate va ramane sa le organizeze guvernul Ungureanu. Basescu va avea timp sa se replieze, sa se reorganizeze si sa atace neputinta opozitiei pe deoparte dar si sa organizeze votul astfel incat sa iasa castigator.

Si nu in ultimul rand neputinta opozitiei va genera un dezinteres si mai mare al alegatorilor in ceea ce priveste lupta politica facilitand astfel misiunea lui Basescu.

Asa ca viitorul USL si al tarii este in mainile celor doi aliati. Cel putin pana in Noiembrie.