duminică, 26 septembrie 2010

Basescu – Ceausescu – Romania



“Preşedintele Traian Băsescu a renunţat la serviciile poliţiei şi jandarmeriei, care îi asigurau protecţia, începând cu data de 24 septembrie de la ora 17.00. Informaţia a fost confirmată sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan. Motivul invocat de şeful statului a fost acela că unii angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au participat vineri la un marş de protest ilegal.”
Stirea aceasta m-a lasat mut. Si nu cred ca doar eu am reactionat in acest fel ci multi dintre cei care isi mai amintesc de Ceausescu. Basescu de acum este precum Ceausescu la momentul Revolutiei. Parasit de Armata si de Politie, inconjurat doar de (o parte din) fortele de securitate si de camarila personala. Asta inseamna ca i se apropie sfarsitul politic? Nu stiu, dar circumstantele sunt asemanatoare. Iar din motivul invocat rezulta clar ca presedintele nu face deosebirea intre institutii si oameni, si a dezvoltat aceeasi atitudine paranoica ca si Ceausescu, de teama fata de securitatea personala.
Si ca si acesta, poate si Basescu are o atitudine intemeiata pe ceva anume. Politistii, si in general fortele militarizate nu se comporta haotic. Din scoala ei sunt indoctrinati cu “am inteles, sa traiti”, sunt obisnuiti sa urmeze un ordin. Se pare ca sunt coordonati de cineva sa protesteze. Ar putea fi Blaga, care impreuna cu factiunea Berceanu si Videanu sunt nemultumiti de influenta Elenei Udrea in partid (Iarasi un deja-vu!).
Oricum, atitudinea presedintelui, preluata mimetic de Boc, nu prevesteste de loc o iesire din criza. Din contra…

marți, 14 septembrie 2010

Cum depistezi o replica I-phone

Am gasit articolul pe un blog si mi s-a parut interesant de stiut. Dup ace il cititi verificati daca aveti un iphone sau Hi phone.

http://www.blogdeprost.ro/2010/04/cum-depistezi-o-replica-iphone/